ZUIDHOLLANDJAZZ.NL

HOME THE POWER OF JAZZ LEARNING JAZZ SOUNDS OF JAZZ LINKS
 

Partners

Koorenhuis - Centrum voor kunst en cultuur
Met als motto ‘kansen scheppen, talenten koesteren' stelt het Koorenhuis educatieve programma's samen en biedt die aan aan een breed publiek in Den Haag. De programma's zijn onder te verdelen in kennismaking, oriëntatie, scholing en verdieping. Kortom: voor alle niveaus – van prille beginner tot vergevorderde – wat wils.
Het Koorenhuis biedt cursussen, projecten en workshops in alle kunstdisciplines (Beeldende kunst, Dans, Theater, Literatuur, Foto/film/video, Nieuwe Media, Muziek) en interdisciplinaire programma's , zowel op school als in de vrije tijd van jong en oud. Daarnaast is het Koorenhuis theater, concertzaal, open podium en tentoonstellingsruimte in één. Voor groepen levert het Koorenhuis workshops op maat als het gaat om personeelsuitje, teambuilding, familie-, vrijgezellen- of kinderfeestje.

De jazzafdeling van het Koorenhuis bestaat sinds de jaren ’70 en is vandaag de dag een afdeling met 14 gespecialiseerde docenten en een breed scala aan activiteiten. De coördinator van de zeer actieve jazzafdeling van het Koorenhuis is Robert Veen.

Koninklijk Conservatorium
Het Koninklijk Conservatorium te Den Haag werd in 1826 opgericht door koning Willem I. Aan het begin van de 21e eeuw is het uitgegroeid tot een internationaal vermaard instituut voor educatie op het gebied van muziek en dans. Telkens weer ontmoeten muziek en dans, wetenschap en praktijk en studie en uitvoering elkaar hier op een hoog niveau.
Het KC kent afdelingen voor klassieke muziek, vroege muziek, jazz, muziekeducatie, compositie, sonologie, geluidstechniek, interfaculteit beeld en geluid en ballet. Uniek voor Nederland is de Faculteit der Kunsten, een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans (waar het KC onderdeel van uit maakt) en de Rijksuniversiteit Leiden.
De in 1979 opgerichte jazzafdeling van het KC heeft inmiddels meer dan honderd studenten, ongeveer twintig hoofdvakdocenten en ongeveer tien theoriedocenten. Studenten die aan het KC jazz studeren, studeren jazz als hoofdvak met klassiek als belangrijk bijvak. Daarnaast zijn er ook de essentiële theorielessen en vele combo’s.
Veel ex-studenten van het KC zijn nu actief op de Nederlandse en internationale (jazz)podia. Ook geven veel ex-studenten les op conservatoria, zowel in Nederland als in de rest van Europa.
Het hoofd van de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium is Wouter Turkenburg.