ZUIDHOLLANDJAZZ.NL

HOME THE POWER OF JAZZ LEARNING JAZZ SOUNDS OF JAZZ LINKS
 

Learning Jazz

     Ga naar Learning Jazz >>>
     Ga naar Workshops en zomercursussen >>>
     Ga naar Jong talent en conservatoria >>>

Muziekscholen
In veel plaatsen in Zuid-Holland heb je muziekscholen. Op zo’n muziekschool kan iedereen terecht voor allerlei muzieklessen, van instrumentale lessen tot theorielessen en van zanglessen tot bandlessen.
Een aantal Zuid-Hollandse muziekscholen heeft ook een jazzafdeling. Op zo’n afdeling kan je dan instrumentale en vocale lessen krijgen. Een groot voordeel van een muziekschool is dat je makkelijker in contact komt met andere mensen die jazz spelen. Meestal hebben deze muziekscholen dan ook één of meerdere jazzbands. Sommige jazzafdelingen hebben zelfs speciale bands voor scholieren!
Meestal hoef je geen instrumentale of vocale lessen op een muziekschool te hebben om in bands mee te kunnen spelen, maar dat verschilt per muziekschool.

     Muziekscholen in Zuid-Holland met jazzdocenten en/of een jazzafdeling >>> 

Privédocenten
Verreweg de meeste musici geven ook les en dit geldt ook voor jazzmusici.
Toch valt het vaak niet mee om deze privédocenten te vinden, want vaak staan ze niet in de Gouden Gids of het telefoonboek. Hierin staan meestal alleen de muziekdocenten met een grote lespraktijk.
Op het internet staan diverse databases met namen en adressen van muziekleraren, maar vergis je niet: ook dat zijn ze lang niet allemaal!
Een goede manier om aan een privédocent te komen is om iemand via-via te benaderen: vaak weet bijvoorbeeld een goede zanglerares wel een goede pianoleraar.
Mocht je hulp nodig hebben bij het zoeken naar een geschikte in jazz gespecialiseerde docent, neem dan gerust contact op met zuidhollandjazz.nl.