ZUIDHOLLANDJAZZ.NL

HOME THE POWER OF JAZZ LEARNING JAZZ SOUNDS OF JAZZ LINKS

Welkom op zuidhollandjazz.nl. Deze site is gewijd aan jazz en aanverwante muziekstijlen in de provincie Zuid-Holland en is speciaal bedoeld voor nieuwkomers. Je vindt hier informatie over de muziek zelf, over jazz spelen en over jazz luisteren. De site zuidhollandjazz.nl is een initiatief van pianist Tilmar Junius.

ZUID-HOLLAND JAZZ LESSEN & WORKSHOPS LIVE JAZZ & JAZZ SHOPS

Op donderdagavond 28 juni 2007 vindt in het Floratheater te Delft de eerste Zuid-Holland Jazz plaats.

Op deze avond spelen bands van vier verschillende Zuidhollandse muziekscholen en van de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). Al deze bands bestaan voornamelijk uit scholieren.

De hele avond staat in het teken van jazz in de ruime zin van het woord: van een jazz standards spelend jazzquartet tot en met een groovy NU-Jazz big band.

Aanvang: 19.30 uur
Entree:  5 euro


Lees verder …
 
“Improviseren dat kan je niet leren, dat kan je of dat kan je niet.”
”Alleen Amerikanen kunnen jazz spelen, daar moeten Europeanen niet aan beginnen.”

Sprookjes!
Improviseren is absoluut een kunst, maar zeker te leren en te ontwikkelen.
En het is ook waar dat heel veel topmusici uit de Verenigde Staten komen, maar jazz wordt inmiddels over de hele wereld gespeeld en geluisterd.

Lees verder ...
 

Jam sessies, jazzcafés, jazzclubs, jazzpodia, concertzalen en jazzfestivals. Er zijn veel verschillende soorten jazzpodia in Zuid-Holland, dus word het tijd om het allemaal eens op een rijtje te zetten.


Lees verder …

 

 

Er zijn een paar winkels in Nederland die zich gespecialiseerd hebben in jazz cd’s en jazz dvd's en waar ze (bijna) alles over jazz en aanverwante muziekstijlen weten.


Lees verder …