ZUIDHOLLANDJAZZ.NL

HOME THE POWER OF JAZZ LEARNING JAZZ SOUNDS OF JAZZ LINKS
 

Festival Youth Jazz Orchestra

    
In april 2010 zal het Festival Youth Jazz Orchestra weer diverse concerten geven in de provincie Zuid-Holland.

Het Festival Youth Jazz Orchestra  is een big band die voornamelijk bestaat uit Zuid-Hollandse jongeren. De leden van de band hebben les op muziekscholen, hebben les van privédocenten of hebben les op de afdelingen voor jong talent van één van de twee Zuid-Hollandse conservatoria. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 17 jaar.

De concerten van het FYJO in 2010:
o  Vrijdag 23 april 2010 - Stichting Prospero ~ Den Haag
    Locatie: Institute for Social Studies
    Aanvang 20.15 uur ~ toegang 12 euro/6 euro
    www.prospero.nu
o  Zaterdag 24 april 2010 - Kees van Baarenzaal ~ Koninklijk Conservatorium ~ Den Haag
    Schoolconcert
    Aanvang ntb ~ toegang ntb
    www.koncon.nl
o  Het Muziekhuis ~ Leiden 
    Concert in samenwerking met BplusC Leiden
    Aanvang ntb ~ toegang ntb
    www.hetmuziekhuis.nl

Repertoire  Het repertoire van het Festival Youth Jazz Orchestra wordt steeds voor iedere concertserie speciaal samengesteld en bestaat uit jazzklassiekers van Duke Ellington, Sammy Nestico en Charles Mingus en arrangementen van de arrangeurs Matt Harris, Henk de Ligt, Rob Horsting en Johan Plomp van zowel jazz standards als van composities van Nederlandse jazzmusici.  
Repertoire en bezetting FYJO (versie 9 januari 2010) >>>

Repetities
  Het FYJO komt een aantal keer per jaar bijeen voor korte, maar intensieve repetitieperiode, gevolgd door één of meerdere concerten. De repetitieperiode bestaat uit bandrepetities onder leiding van de dirigent en sectierepetities onder leiding van ervaren big band musici en jazzdocenten.
Repetitieschema FYJO Project 01.10 (versie 12 januari 2010) >>>

Nieuwsbrief  Geregeld brengt zuidhollandjazz.nl een nieuwsbrief uit met het laatste nieuws over haar projecten.
Volg onderstaande link voor de laatste FYJO-nieuwsbrief.
Nieuwsbrief FYJO 090110 >>> 

Dirigent  Net als het vorige project van het FYJO staan ook de aankomende concerten onder leiding van de ervaren dirigent/arrangeur Johan Plomp. Johan Plomp (Enschede, 1969) studeerde begin jaren negentig contrabas en arrangeren aan het toenmalige Hilversums Conservatorium. Sindsdien heeft Johan zich ontwikkeld tot één van Nederlands meest toonaangevende arrangeurs en bandleiders. Hij arrangeerde voor nagenoeg alle belangrijke Nederlandse big bands en is leider van het Rotterdam Jazz Orchestra. Daarnaast geeft hij theorie en arrangeren op het Conservatorium van Amsterdam. Het Festival Youth Jazz Orchestra heeft diverse arrangementen van Johan Plomp op het repertoire staan.   

Initiatief    Het Festival Youth Jazz Orchestra is een initiatief van dirigent/arrangeur Johan Plomp, jazzorganisatie Pure Jazz en pianist Tilmar Junius. Van oudsher zijn big bands belangrijke jazzopleidingsinstituten en het FYJO wil dan ook
graag die traditievoortzetten in Zuid-Holland. Verder heeft het FYJO ondermeer tot doel om:
- Jonge jazzmusici in contact te brengen met elkaar
- Jonge jazzmusici in contact te brengen met goede jazzdocenten en professionele jazzmusici
- Big band repertoire te ontwikkelen van een hoog artistiek niveau wat jonge musici aanspreekt en wat voor hen   speelbaar is
De vuurdoop van het FYJO vond plaats op Pure Jazz in september 2008.

Opgeven  Geïnteresseerde jonge musici kunnen zich voor het Festival Youth Jazz Orchestra opgeven door een e-mail te sturen naar info@zuidhollandjazz.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Voor het project in maart en april 2010 zijn we nog op zoek naar een bassist(e), een lead altsaxofonist(e), trombonisten en trompettisten.

Instituten  Het Festival Youth Jazz Orchestra wordt gefaciliteerd door Jong KC, de afdeling voor jong talent van het Koninklijk Conservatorium. Verder werken de volgende instituten mee: Het Koorenhuis (Den Haag), BplusC (Leiden en omgeving), Muziekschool Katwijk, de SKVR (Rotterdam), Codarts (Rotterdam) en Stichting ToBe (Dordrecht en omgeving).
Andere instituten voor jazzeducatie en jazzdocenten die mee willen werken aan het FYJO worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met zuidhollandjazz.nl.

    
My Space    
http://www.myspace.com/fyjobigband >>>